Craciun la Praga

PRET: 320 EURO/PERS in camera dubla

Bonus:

-      Cina de Craciun & Concertul  de Craciun la – OBECN DUM – MUNICIPAL  HOUSE      cel mai elegant salon al aristocratiei     pragheze; 

Cazare de exceptie la Hotel Diplomat 4* Praga- situat in apropierea castelului si a centrului istoric 

Ziua 1: 22 Decembrie: Plecare din Bucuresti ora 5:00 de la restaurantul Cina (vezi traseul la nota). Bonus: tur de oras Budapesta,unde puteti admira cele mai deosebite monumente: Podurile peste Dunare, Cetatea, Palatul Regal, Catedrala Regala de Incoronare (Matei Corvin), Parlamentul, Citadella, Monumentul Libertatii, Insula Margareta, Palatele medievale care se gasesc pe ambele maluri ale Dunarii. Cazare in Budapesta hotel 3*.

Ziua 2: 23 Decembrie: Mic dejun, plecare spre Praga. Tur de oras – Viena unde vom admira: Palatul Imperial Hofburg, Opera, Muzeul de Istorie, Primaria, Parlamentul, Catedrala Sf. Stefan. Cazare si cina la Hotel Diplomat 4* sau similar.

Ziua 3: 24 Decembrie: Mic dejun. Tur de oras si plimbare pietonala la Praga pentru a admira: Castelul Hradcany (printre cele mai vechi fortarete din Europa), Catedrala Sf. Vit, Orasul Vechi (Ceasul astronomic, Vechea Primarie cu renumitul ceas), Aleea de Aur, Podul Carol. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 4: 25 decembrie: Mic dejun. Optional, excursie la DRESDA – oras renumit pentru cea mai veche P-ta de Craciun din lume.  Sunteti invitati la un local de exceptie pentru – Cina de Craciun la  Obecní dům  (Casa Municipala).

Este cladirea cu cel mai proeminet stil art-nouveau din Praga ce  a fost ridicata la inceputul secolului al XX-lea in stil Art Nouveau Construita pe locul curtii regale, intre 1906 si 1912. Deasupra intrarii principale exista un mozaic urias “Omagiu Pragai” de Karel Špillar. In interior e Sala Smetana – cea mai mare sala de concerte din Praga, cateva sali mai mici, sali de conferinta, cafenele si restaurante. In 28 Octombrie 1918, s-a procalamat aici Republica Cehoslovacia. Fresca a fost realizata din mozaic si simbolizeaza “Omagiul Pragai” de Karel Špillar. In interiorul cladirii gasim picturi realizate de pictorii Alfons Mucha, Jan Preisler, Max Švabinský. 

Dupa cina sunteti invitati la Concertul de Craciun la cea mai mare si eleganta sala de concerte din Praga – Sala Smetana! !!

CRACIUN FERICIT !!!

Cazare la acelasi hotel.

Ziua 5: 26 decembrie: Mic dejun. Plecare catre Budapesta cu bonus: tur de oras – Bratislava unde vom admira: Catedrala Sf. Martin (loc de incoronare a Mariei Theresa), Palatul Grassalkovich  (resedinta presedintelui Slovaciei). Seara cazare in Budapesta, hotel 3*.

Ziua 6: 27 decembrie: Mic dejun. Plecare spre Bucuresti si sosirea in functie de trafic si formalitatile vamale.

Servicii incluse:

  •   transport autocar clasificat 3* pentru turism;
  •  2 nopti cazare Budapesta la hotel 3* cu mic dejun ;
  •   3 nopti cazare Praga la hotel Diplomat 4* sau similar, cu mic dejun si 2 cine la restaurantul hotelului;
  •   tur de oras: Bratislava si Viena;
  •   ghid din partea agentiei pe traseu

1)         Servicii neincluse: programele optionale, intrarile la obiectivele turistice, asigurarea medicala.

2)         Servicii suplimentare:

-      Croaziera pe Dunare la Budapesta

-      Crama la Borkatakomba (Budapesta), excursie Dresda.

-      Camera single: 95 EUR

3)         Reduceri:

Copil pana la 12 ani cazat in camera cu 2 adulti are o reducere de 20 EURO

          Locuri de imbarcare de pe traseu:

-          Program 1: Bucuresti( fostul rest. Cina) – Pitesti (Petrom-Bascov) – Ramnicu Valcea (Benzinaria Dacos) – Sibiu ( fostul Hotel Continental) – Sebes (Casa  de Cultura) – Deva (gara) – Arad (gara)

-          Program 2: Bucuresti( fostul rest. Cina) - Bucuresti – Ploiesti (Petrom-Metro) – Brasov (Carrefour) – Sibiu ( fostul Hotel Continental) – Sebes (Casa  de Cultura) – Deva (gara) – Arad (gara)

Hotel Diplomat 4* - este considerat ca fiind cel mai mare din Praga si renumit pentru excelentele dotari pentru conferinte si intalniri de afaceri. Hotelul a fost deschis in 1990 si a fost complet renovat in 2007.

Din punct de vedere al asezarii hotelul este amplasat in zona resedintelor diplomatice in apropiere de castelul din Praga, de centrul orasului istoric dar si de aeroportul international.
Camerele spatioase au fost decorate co o deosebita atentie asupra detaliilor si din cele mai bune materiale. Hotel Diplomat 4* dispune de 398 camere si suite. Camerele standard sunt echipate cu aer conditionat, TV satelit cu ecran plat (include 3 programe HBO gratis), DVD player, minibar, uscator par, telefon cu mesagerie vocala si conexiune rapida la internet. Restaurantele si barul hotelului Diplomat 4* din Praga ofera cea mai buna selectie de preparate din bucataria traditionala dar si din cea internationala.
Dupa o zi plina de vizitat Praga, va recomandam o vizita la centrul de relaxare al hotelului amplasat la etajul 9 si dotat cu sala fitness, hidromasaj, camera cu aburi si sauna.

www.diplomathotel.cz