SCHIMBAREA LA FATA IN ISRAEL

ZIUA I: Bucuresti – Tel Aviv – Ierusalim

Intalnire la aeroportul Otopeni cu reprezentantul agentiei,cu 3 ore inainte de plecare. Decolare din Bucuresti la ora 10:45, cu sosire in aeroportul din Tel Aviv la ora 13:20. Pentru binecuvantarea grupului, se pleaca spre Cetatea Sfanta cu oprire la Sf. Mormant al Mantuitorului, Golgota, Piatra Ungerii si la Paraclisele din interiorul Cetatii. Cina si cazare in Ierusalim / Bethlehem, hotel 4*.

 ZIUA II: Ierusalim – Muntele Maslinilor – Bethlehem

Mic dejun. Plecare spre Biserica Sf. Ioan Botezatorul, Biserica Înaltarii Domnului la cer – Eleon, Biserica Tatal Nostru unde Iisus i-a învatat pe ucenici cum sa se roage, Muntele Maslinilor, Valea Chedronului cu Locul Judecatii de Apoi si Poarta de Aur, care este Relicva din Templul cel Sfant, Biserica Maria Magdalena,  Gradina Ghetimani – locul mult iubit de Domnul, acolo unde obisnuia sa se roage si unde a fost prins, Biserica Sfântului Mormânt al Maicii Domnului. Continuare spre Ein Karem – patria Sf. Ioan Botezatorul, unde se viziteaza Biserica Nasterii Sf. Ioan Botezatorul, Biserica Vizitarii si Izvorul unde a avut loc intalnirea  Maicii Domnului cu Elisabeta. Cina si cazare in Ierusalim / Bethlehem, hotel 4*.

ZIUA III: Ierusalim -  Drumul Crucii – Muntele Sion – Bethlehem

Mic dejun. Deplasare spre Ierusalim unde se viziteaza Biserica Sf. Stefan si Pestera unde a fost batut cu pietre. Intrand pe poarta Sf. Stefan, se incepe Drumul Crucii cu cele 14 opriri. Biserica Sfintei Învieri cu Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt si locul unde s-a aflat Sfânta Cruce. Timp la dispozitie pentru rugaciune si eventualele cumparaturi în zona comerciala din împrejurimi.  Plecare pe Muntele Sion cu vizita la Cina cea de Taina, Biserica Adormirii Maicii domnului, Mormantul lui David si Zidul Plângerii. Cina si cazare Bethlehem, hotel 4*.

ZIUA IV:  Tiberias – Muntele Fericirilor – Tabgha – Capernaum

Mic dejun. Deplasare spre Tiberias – orasul construit de Irod cel Mare în cinstea Împaratului Tiberiu. Se viziteaza Muntele Fericirilor – unde Iisus a rostit frumoasa predica a Fericirilor si unde s-a aratat înviat  instituind Taina Sfântului Botez, Tabgha  – saturarea celor cinci mii de oameni cu doi pesti si cinci pâini, Biserica Sf. Petru – Pescuirea Minunata, unde a avut loc  reprimirea Sfântului Petru în treapta apostoliei dupa lepadarea de pe Muntele Sion.  Capernaum – orasul lui Iisus, locul unde Domnul si-a început activitatea Sa mesianica,vizitarea Bisericii Ortodoxe. La ora 21:00, plecare spre Muntele Tabor, unde are loc Sf. Liturghie cu ocazia Schimbarii la Fata a Mantuitorului si minunea Coborarii Sf. Nor printre credinciosi. Cina si cazare Tiberias, hotel 3*.

ZIUA V:  Tiberias – Raul Iordan – Cana Galilee – Nazareth

Mic dejun. Se pleaca de la hotel la ora 12:00 (aprox). Optional: Croaziera pe Marea Galileii pe urmele Sf. Apostol Petru, unde se poate servi pranzul, gustand din “ Pestele Sf. Petru” (30 euro/pers). Râul Sf. Iordan -  în care a fost botezat Domnul Iisus Hristos.  Plecare spre Nazareth cu oprire la Cana Galileii – Biserica din locul primei minuni savârsite de Iisus la nunta lui Simon – transformarea apei în vin. Vizita la Biserica Sf. Fecioare Maria, unde Arhanghelul Gavril i-a adus Maicii Domnului vestea ca va naste pe Mesia, Izvorul Maicii Domnului si Catedrala Bunei Vestiri. Oprire pentru cumparaturi la Fabrica de Aur si Diamante. Cina si cazare Tiberias, hotel 3*.

ZIUA VI: Haifa – Cesareea – Tel Aviv – Jaffa – Bethlehem

Mic dejun. Se merge spre orasul Haifa, Muntele Carmel, unde se afla Biserica Steaua de Mare cu Pestera Sf. Ilie Tesviteanu si se pot admira  faimoasele gradini Bahai’s. In drum spre Tel Aviv se face o scurta oprire la Cesareea Maritima, oras-port antic construit de Irod cel Mare, unde se poate vedea apeductul roman. Optional: se viziteaza ruinele orasului roman cu hipodromul, amfiteatrul si orasul cruciat (aprox. 10 euro / pers). Deplasare spre Jaffa si timp liber la dispozitia turistilor pe faleza Marii Mediterane (posibilitate de plaja si baie) sau se poate vizitita Biserica Sf. Petru, Biserica Sf. Arhanghel Mihail si ‘Podul Dorintelor’. Transfer la hotel, cina si cazare Bethlehem, hotel 4*.

ZIUA VII:  Bethlehem – Desertul Iudeii – Marea Moarta

Mic dejun. Deplasare la Biserica Nasterii Domnului, Grota Laptelui, Biserica Pastorilor,  Manastirea Sf. Teodosie care adaposteste Pestera Magilor  in care se afla mormantul Sf. Teodosie si ale mamelor urmatorilor Sfinti:  Sf. Sava, Sf. Teodosie, Sf. Cosma si Damian. Optional: Plecare spre Manastirea Sf. Sava cel Sfintit in desertul Iudeii, Manastirea  Sf. Gheorghe Hozevitul, unde se afla Moastele Sf. Ioan Iacob Romanul, continuare spre Marea Moarta  pentru plaja, baie si cumparaturi produse cosmetice cu saruri si minerale din Marea Moarta. Pesterile de la Qumran – vedere generala si oprire la Manastirea Sfântului Gherasim de la Iordan  (45 euro/pers). Cina si cazare in Bethlehem, hotel 4*.

ZIUA VIII: Ierihon- Ierusalim – Tel Aviv

Mic dejun. Plecare spre  Ierihon care este considerat cel mai vechi oras din lume. Se viziteaza Asezamantul Romanesc din Ierihon si Biserica Dudul lui Zaheu. Continuare spre Asezamantul Romanesc din Ierusalim – cu hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe. In drum spre aeroport, oprire la Mormantul Sf. Gheorghe – Lod din care izvoraste mir. Decolare la 18:00 cu sosire in Bucuresti – Otopeni la ora 20:50.

DATE DE PLECARE

LOC IN DBL

Supliment SINGLE

COPIL 2-12 ani (in camera cu 2 adulti)

Al 3-lea adult in camera
          15.08.2013

337  €

170  €

-35  €

-10 €

 

PRETUL INCLUDE: NU SUNT INCLUSE IN PRET:
 ● bilet de avion Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti●  1 mic dejun si 1 cina in avion cu bauturi incluse● 7 nopti cazare cu demipensiune in hoteluri  3* si 4*● transfer aeroport-hotel-aeroport

●transport cu autocar modern – aer conditionat

●  ghid local vorbitor de limba romana

●  ghid insotitor de grup si preot din partea agentiei

 

  • taxe de aeroport  160 euro/pers
  • vizitele si intrarile la obiectivele turistice 45 euro/pers
  • bacsisuri 40 euro/pers (hoteluri, ghizi locali si soferi)
  • supliment perioada Schimbarea la Fata 117 euro/pers
  •  intrarile la obiectivele turistice – 30 euro
  •  asigurarea medicala
  • bauturile alcoolice si racoritoare la mese

 

Cazari: 2 nopti in Ierusalim /Bethlehem – hotel 4*; 3 nopti inBethlehem – hotel 4*, 2 nopti inNazareth / Tiberias – hotel 3*.