Florenta

Hits: 2786

 

Toscana  este o regiune  situata  în centrul Italiei și se întinde de la Apenini la Marea Tireniană.

Peisajul, moștenirea artistică și orașele excepționale - prima dintre ele Florența - fac din Toscana un protagonist incontestabil al turismului internațional. În această regiune, natura are numeroase fațete diferite, pornind de la coastă, care alternează plaje lungi și nisipoase, cum ar fi plaja Versilia, cu stânci stâncoase și stânci abrupte.

Puteți admira peisaje de o naturăpura  în Alpii Apuan și în mai multe zone protejate, cum ar fi laguna Orbetello, care găzduiește multe specii de păsări migrante, inclusiv egrete roz.

Cu toate acestea, cele mai tipice scenarii ale regiunii sunt cele care îmbină frumusețea naturii cu lucrarea milenară a omului. Golful uimitor de Baratti și locurile necropolei Vetulonia, Vulci și Pitigliano și vestigiile civilizației etrusce, în timp ce Roselle și Cosa evocă amintiri din epoca romană.

 Satele medievale, orașele istorice, castelele și sistemele de apărare, bisericile țării (așa-numitele pievi) și frumoasele mănăstiri, precum Sant'Antimo, sunt împrăștiate pe tot teritoriul și profilurile lor se remarcă în peisajele Cretei Senesi , Valea Orcii, Garfagnana, Chianti și Maremma.

În cele din urmă, Toscana este plină de spa-uri: Montecatini, Saturnia, Montepulciano, Monsummano și Bagno Vignoni, care oferă vacanțe relaxante datorită apei termale și facilităților bine echipate pentru toate tipurile de tratamente.

 

Florenta, in inima Toscanei, este unul dintre cele mai importante orase din Italia . Florența este un important centru de arhitectură și artă renascentistă, cu muzee excelente. Catedrala din Florența, Domul, cu faimoasa cupolă și baptisteriul său sunt minuni arhitecturale care nu trebuie ratate.

Mulți vizitatori folosesc Florența ca bază pentru excursii la vinării sau excursii de o zi în alte orașe din regiune. Pentru a  simți istoria  și  cultura  zonei va recomandam:  Domul din Florenta, Galeria Ufizzi, faimosul Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio, Palazzo Pitti, Gradina Baboli.De asemena puteti vizita si Basilica di San Lorenzo, care aparinei casei de Medici si care adaposteste o colectie de manuscrise extrem de rare care au apartinut fondatorilor.

 

Siena este un oraș clasic medieval de dealuri din Toscana, renumit pentru  Piazza del Campo, simbol al orasului, dominată de turnul său clopotniță, Torre del Mangia. Piata a fost mentionata si de Dante si alti artisti in operele lor. Torre del Manghia a fost cconstruit in secolul XIV reprezinta simbolul zonei, expresie a Republicii Siena .

Cursele de cai din Siena, Il Palio, se organizeaza de 2 ori pe an, pe 2 iulie(Palio di Provenzano) si 16august (Palio dell Assunta).La curse participa 10 echipaje cal-calaret.

Centrul vechi istoric din Siena a fost înscris în anul 1995 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

În afara pieței principale, străzile medievale din Siena sunt pline cu magazine și trattorii rustice care servesc preparate din bucătăria toscană tradițională. Alegeti un loc preferat si delectati va cu  sticlă drăguță de vin regional.

 

Pisa,situata în nordul Toscanei, este renumită pentru turnul înclinat, pe care toți vizitatorii trebuie să îl urce și săl fotografieze. Ajunsi  în Pizza dei Miracoli,  puteți admira catedrala și baptisteriul, ambele datează din perioada Renașterii italiene.

Turnul din Pisa, aflat în apropierea catedralei, atrage peste 5 milioane de turiști anual. Pentru a urca până în vârf, vizitatorii au de urcat 269 de trepte.

Clopotul turnului, un simbol al puterii maritime a republicii Pisa în Evul Mediu, a început să se încline încă de la început, din cauza solului argilos și poros de sub fundație. După ce au fost construite trei etaje, lucrările au încetat și au fost reluate abia după 90 de ani. Muncitorii au construit etajele adiționale pe o diagonală menită să contrabalanseze înclinația turnului. Însă lucrările au fost iar întrerupte. Construcția Turnului din Pisa a fost finalizată abia în 1372.

 

Pe lângă turnul său, Pisa are multe de făcut și de văzut. Pentru a vizita istoricul Piazza dei Cavalieri, faceți o plimbare de-a lungul râului Arno.

Orasu Lucca este renumit pentru zidul din epoca Renașterii, care înconjoară orașul și străzile sale pietruite.

Linistit, civilizat, inconjurat de ziduri umbrite de pomi, orasul Lucca de azi este un amestec atractiv de piete, bisericute, muzee, galerii de arta si strazi pietruite. 
Principala atractie a turistilor si a localnicilor este in Viareggio pe coasta, unde exista mai multe restaurante, pizzeri si puburi. Acolo se gasesc restaurante cu tot feluri de meniuri de la cele europene pana la cele africane si chinezesti. 

Pe langa Viareggio, atractie face si Piazza San Michelle, unde exista super-marketuri, parcuri de copii, acolo unde primavara vine circul, vara se deschide un parculet de distractii gen "LUNA PARC" si iarna un patinoar. 

In comparatie de Firenze si Siena, viata de noapte este linistita,desi langa intrarea sudica a orasului se afla un club de noapte. 

Noptiile aici sunt cu tematica, impartite pe criterii de varsta, majoritaea grupurilor fiind formate din adolescenti.

Vizitati vila  celebrului compozitor de operă Giacomo Puccini, un muzeu popular din Lucca. Și pentru mâncăruri regionale autentice, precum tortelli lucchese sau zuppa di farro, vizitați unul dintre restaurantele excelente din Lucca, cum ar fi Buralli sau La Buca di Sant'Antonio.

 

 

Regiunea viticolă Chianti Classico se află între orașele mai mari din Florența și Siena și este o zonă foarte interesantă de vizitat. Regiunea Chianti are sate pitorești, cum ar fi Greve, și desigur multe vinării fine. Începeți-vă degustarea de vinuri la Barone Ricasoli Winery și la Castelul Brolio.

Montepulciano este încă un alt oraș din Toscana, construit pe o creastă înclinată și îngustă de calcar. Montepulciano are una dintre cele mai impresionante piețe principale din Toscana și are multe frumoase clădiri renascentiste, inclusiv Chiesa di Sant'Agostino. Vizitați podgoriile Avignonesi sau Gattavecchi sau oricare dintre multe vinării din Montepulciano pentru  a degusta faimosul  Vino Nobile di Montipulciano. Există, de asemenea, mai multe locuri  în oraș care oferă degustări de vinuri și vânzări, precum și produse culinare locale.

Montecatini Terme, cunoscută pentru apele sale termale, este unul dintre orașele balneare din Italia. Are câteva spa-uri istorice și spa-uri cu echipament modern pentru tratamente de frumusețe și wellness. Terme Tettuccio este un spa clasic, cu muzică clasică, cu spectacole muzicale zilnice în timpul sezonului, care merită vizitat doar pentru a vedea arhitectura în stil Liberty.

Orașul în sine este plăcut și relaxat și face o bază bună pentru vizitarea Toscanei centrale și nordice. O cale ferată funiculară istorică duce vizitatorii pe deal în orașul vechi din Montecatini Alto.

Leave a comment

Comments

  • No comments found